Erasmus+ Programme

Erasmus+ Programme Key Action 1
Learning Mobility for Higher Education Students and Staff

Nezavisni univerzitet Banja Luka ima potpisane ugovore o mobilnosti studenata i nastavnog osoblja sa:
-American University of Europe – FON Skoplje, Sjeverna Makedonija

-Politehnica University Timisoara

-Hochschule für Wirtschaft und Gesellschaft Ludwigshafen


Одржано предавање Саше Чађо на тему ,,Тржиште спортиста и менаџери”

Наш студент треће године студијског програма менаџмент, кошаркашки репрезентативац Србије Саша Чађо.
Студентима прве године пословне психологије и менаџмента представила је рад предиспитне активности „Тржиште спорта и менаџери“. Више


Седмица мобилности на НУБЛ-у – Erasmus Learning Mobility for Higher Education Students and Staff

Реализује се након потписаног билатералног споразума НУБЛ-а и American University of Europe, АУЕ-ФОН из Скопља, Сјеверна Македонија. Од 18. до 22. јула на Независном универзитету борави седам професора овог партнерског универзитета са циљем размјене искустава припреме и реализације наставе, заједничког организовања и учешћа у научноистраживачком раду те размјени методичких искустава. Према потписаном споразуму реализоваће се размјена наставног особља и студената у периоду од 2022 до 2027. године.


,,Teacher” – основни циљ пројекта је допринијети побољшању квалитета образовања и обуке наставника. Пројекат обухвата иновирање студијских програма образовања васпитача предшколске ђеце кроз увођење компетенцијских курикулума те осавремењивање методике наставе. Пројекат омогућава побољшање вјештина академског особља као и модернизацију техничке и дидактичке опреме за наставу и учење.

Више о пројекту на: http://teacher.unt.ba/


НУБЛ на научној конференцији у Румунији

Технички универзитет Клуж Напока, Румунија, Универзитетски сјеверни универзитетски Баја Маре, Румунија, Независни универзитет Бања Лука и Универзитет примјењених наука Кемптен, Њемачка, су организовали међународну научну конференцију ,,INNOVATIVE IDEAS IN SCIENCE – IIS2022“, која је одржана у Баја Мареу 03-04. новембра 2022, у Румунији. Научне радове су представили универзитетски професори из више европских земаља. МСц Весна Родић, виши асистент на Факултету политичких наука Независног универзитета у Бања Луци је присуствовала конференцији, те том прилоком представила свој научни рад под називом ,,Детерминанте одлива студената на правним факултетима у Босни и Херцеговини”.


Студирање у иностранству прилика која се не пропушта

Студенти Економског факултета у склопу програма размјене студената “Ерасмус плус”, један семестар провели су у иностранству, у Њемачкој. Добили су велику шансу да напредују и уче са студентима из различтих држава. Поред свих бенефита које су студенти имали, додатна предност је што су предмети које су тамо положили у потпуности признати од стране нашег универзитета.


На Независном универзитету Бања Лука су у узвратној посјети од 13. до 16. априла 2016. боравили представници са Универзитета “Hochschule Ludwigshafen am Rhein” у Њемачкој, госпођа Илсе Паге, шеф одјељења за мобилност студената и њена асистентица Алеxандра Еге. Приликом ове посјете, потписан је и први уговор о одласку првих студена са Независног универзитета Бањалука на школовање у Лудвигсхафен.

Универзитет “Hochschule Ludwigshafen am Rhein”

У оквиру пројекта Ерасмус+, Проф. др Мирјана Стојановић Тривановић је у мају 2019. боравила на универзитету Hochschule Ludwigshafen am Rhein  и том приликом одржала предавања на тему савременог менаџмента у банкама у свијету са посебним освртом на Централну банку БиХ.