Мисија

Унаприједити знање, његовати интелектуалну радозналост, изградити заједницу и оснажити сврху живота, стварања и лидерства. Да будемо универзитет који се храбро и одлучно суочава са изазовима, рјешава проблеме, прихвата различитости, брине о нашој заједници и омогућава приступ образовању свима који то желе.

Ми припремамо наше студенте за живот, рад и заједницу у двадесет првом вијеку.

Визија

Независни универзитет Бања Лука је водећи универзитет усредсређен на студенте гдје вриједни студенти, смјели лидери, ангажовани професори научници, иноватори и активни грађани ослобађају моћ заједничког открића. Сарађујемо са кључним организацијама у граду Бања Лука, Републици Српској, БиХ, региону, затим са универзитетима широм свијета ради попбољшања добробити људи. Учимо из низа стеченх искустава и стручне праксе и стварамо значајне промјене како бисмо одговорили на савремене изазове друштва.

НУБЛ има позитиван и дугорочан утицај на животе наших студената. Пружамо врхунска и релевантна академска искуства са ангажованим, активним могућностима учења у интелектуално живој, инклузивној и разноликој заједници Универзитета. Наши дипломци су добро припремљени да делују као одговорни грађани и професионалци који остају активно повезани са нашим универзитетом.