Посјета проф. Михаеле Попе Независном универзитету Бања Лука у оквиру Ерасмус + К1 програма

У оквиру ЕРАСМУС + КА1 програма, професор Михаела Попа са Политехничког универзитета у Темишвару, Политехнички факултет Хунедоара, Румунија, боравила је у радној посјети на Независном универзитету Бања Лука, у периоду од 20.09.2023. до 25.09.2023. Том приликом професор Попа је представила Политехнички универзитет у Темишвару и Политехнички факултет Хунедоара професорима и студентима Независног универзитета Бања Лука. Током посјете професора Попа, разговарало се о унапријеђењу сарадње између ова два универзитета, те је одржан и радни састанак приликом кога су размјењена искуства и добра пракса у области савјетовања и каријерног вођења студената.

Такође стављен је акценат на наставак размјене наставног особља као и на размјену студената између ова два универзитета. Студенти Независног универзитета Бања Лука имаће прилику да проведу један семестар на студијској размјени на Политехничком универзитету у Темишвару у оквиру ЕРАСМУС + К1 програма,. Студијски боравак студената у цјелости ће бити финансиран из Ерасмус-а.

Професор Попа је учествовала и на међународној научној конференцији Innovative Ideas in Science (IIS) 2023, која је одржана у просторијама нашег универзитета у организацији Независног универзитета Бања Лука, Техничког универзитета Клуж-Напока – Сјеверни универзитетски центар Баја Маре из Румуније и Универзитета примјењених наука Кемптен из Њемачке.