Позивно писмо за радионицу и тренинг у склопу GEAR пројекта на НУБЛ-у

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА АКАДЕМСКО И АДМИНИСТРАТИВНО ОСОБЉЕ И СТУДЕНТЕ НЕЗАВИСНОГ УНИВЕРЗИТЕТА БАЊА ЛУКА

Дана 17. и 18. октобра 2024. одржаће се „РАДИОНИЦА И ТРЕНИНГ“ у просторијама Независног универзитета Бања Лука, у склопу пројекта Gender Equality in Academia and Research – 101129408 — GEAR — ERASMUS-EDU-2023-CBHE (GEAR; полна једнакост у академском и истраживачком окружењу). Догађај ће се одржати у комбинацији физичко присуство и онлајн.

Радионица ће бити одржана 17.10.2024. године са почетком у 10:00 часова а намијењена је академском и административном  особљу те студентима високошколских установа из пројектних земаља Црне Горе, Словеније, Литваније, Србије и Босне и Херцеговине.

Тема радионице је “Увођење родно осјетљивог праћења академске каријере студената и праћење професионалне каријере дипломираних студената – укључивање студената и студентских служби“. Радионицу ће водити пројектни партнери са Универзитета у Марибору.

Тренинг ће бити одржан 18.10.2024. године са почетком у 9 часова а намијењена је академском особљу и сарадницима (јавним институцијама, владиним тијелима и сл.) из пројектних земаља Црне Горе, Словеније, Литваније, Србије и Босне и Херцеговине. Модули су: Обука о родним диспаритетима високошколских установа на водећим позицијама/зарадама и признавању, Развој ГЕП-а/ размјена и ревизија исхода имплементације и сродна питања, Развој универзитетских алата за родну равноправност и балансирање пословног живота са инструментима за праћење и евалуацију.

Догађаје ће  подржати  и  Џендер Центар Владе Републике Српске.

Контакт особа је Лука Савић: E-маил: sekretar@nubl.org и тел. 051/456-611.