Одржана друга међународна конференција FRESKA/БИОНСИС

Независни Универзитет Бањалука организовао је  другу научну конференцију са међународним учешћем “Будућност, истраживања и очекивања у науци, сазнањима и стремљењима (FRESKA/БИОНСИС)”.

Тема конференције била је  корпоративно управљање, а аутори научних радова су истражили тему са више аспеката и понудили бројна рјешења у вези са савременим геополитичким изазовима и проблемима.

Научну конференцију отворили су Ректор НУБЛ-а проф. др Остоја Барашин и директор НУБЛ-а Горан Калинић, као и Предсједник Удружења наставника и сарадника Универзитета у Бањој Луци, проф. др Душко Вејновић.

У раду научне конференције, у панел излагањима између осталих учествовали су Академик проф. др  Митар Лутовац са Руске академије природних наука, проф. др Темелко Ристески са ФОН Универзитет Скопље, др. сц Ана Маркуз са Вимал  академије Хрватска,   научни савјетник  Института за међународну политику и привреду  др Драган Петровић, и Центар за безбједносна, социолошка и криминолошка истраживања Црне Горе „Дефендологија,“  мр Славко Милић.

Конференцији су присуствовали представници научне и стручне заједнице из Русије, Нигерије, Србије, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине.