Studenti NUBL-a u akciji pošumljavanja

S ciljem podizanja svijesti društva o značaju šuma Fakultet za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banja Luka i JPŠ “ Šume Republike Srpske “ gazdinstvo Banja Luka organizovali su akciju pošumljavanja na Manjači.
Kako je rečeno sa Nezavisnog univerziteta Banjaluka cilj je da se vrati prirodi barem djelić onoga što se svakodnevno uzima. Na lokalitetu Stričići posađeno je više od 400 sadnica crnog bora.


PROLJEĆNA DESETKA za start saradnje

NUBL i Banjalučka Trkačka liga su u trkom na deset kilometara počeli saradnju na promociji zdravog života i urbane gradske mobilnosti.

U nedjelju, 10. aprila 2022. godine u Parku Mladen Stojanović održana je prva ovogodišnja trka u okviru Banjalučke trkačke lige – PROLJEĆNA DESETKA. Odziv trkača bio je veliki kao i ranijih godina, a trčali su od seniora do rekreativaca i najmlađih.

Branislav Ćelić u muškoj i Teodora Čubrilović u kategoriji dama trijumfovali su na prvoj ovosezonskoj trci u okviru “Banjalučke trkačke lige”. Srebrnu medalju u kategoriji muškaraca osvojio je Boriša Lukač, dok je bronza pripala Savi Kovačeviću. Kod dama, srebrnu medalju je osvojila Lusija Kimani, a bronzu Jelena Kosić.
Osim seniora, trčali su danas i mališani. Tako je u uzrasnoj kategoriji do deset godina, u konkurenciji dječaka, trijumfovao David Kaurin, dok je kod djevojčica stazu najbrže istrčala Andrea Miluša.

U kategoriji od 10 do 14 godina, zlatnu medalju je osvojio Marko Šarenac dok je u konkurenciji djevojčica najbrža bila Almira Tihić iz Kostajnice.

Trčali su danas i mališani sa poteškoćama u razvoju. Svi su trku završili kao pobjednici.

Rezultate trke i postignuto vrijeme takmičara možete pogledati na sajtu https://app.gb3timing.com/proljecna_desetka_2022