Rektoru Nezavisnog univerziteta Banjaluka prof. dr Zoranu Kaliniću danas je  u Banjaluci dodijeljena statueta „Kapetan Miša Anastasijević“ za   kvalitet i viziju visokoškolskog obrazovanja Republike Srpske.

“Dani godine koju ispraćamo predstavljaju značajnu potvrdu kvaliteta i ispravnosti puta koji je Nezavisni univerzitet Banjaluka izabrao u  realizaciji Programa aktivnosti na obrazovanju  visokostručnog kadra za izgradnju Republike Srpske, kao i,  razvoj  drugih mjesta odakle dolaze naši studenti”, rekao je  rektor Zoran Kalinić.

Svjestan sam naše misije  i društvene odgovornosti za obrazovanje kvalitetnog kadra koji će graditi Srpsku  dušom i umijećem, istako je Kalinić i poručio da je to njegov i cilj njegovih saradnika na kome svakodnevno rade.

Statueta „Kapetan Miša Anastasijević“ od 2016. godine dodjeljuje se u Republici Srpskoj u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske i Srbije i projekta „Put ka vrhu“.  Nagradu dodjeljuje Agencija za tržišne komunikacije „Medija invent“. Priznanje – statueta sa likom Kapetana Miše – umjetničko je djelo LJubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda.

NUBL

Leave a Comment