U prepunoj sali Narodnog pozorišta odigrana je predstava Nezavisne scene NUBLa TV Žur(t)nal ” I pile i kokoš”. Prema riječima reditelja Ljiljane Čekić predstava je duhovita kritika cjelokupne društvene stvarnosti. Komedija,parodija i pomalo tragedija je najkraći opis predstave navela je Čekić i zahvalila se NUBLu na svesrdnoj podrški.

Komedija, parodija i pomalo tragedija-tako bi se mogla opisati predstava Ljiljane Čekić. Predstava Tv Žur(t)nal “I pile i kokoš” je duhovita kritika cjelokupne društvene stvarnosti.

U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i sl. Prikazuje doba u kojem dominiraju starlete, blogerke i mnogi drugi. 

Na sceni u Narodnom pozorištu Republike Srpkse je na šaljiv način prikazana slika modernih poslova 21. vijeka. 

Predstava je držala pažnju od početka do kraja i nasmijala publiku. Scene su se mjenjale, a svaku je ispratio aplauz. Studenti koji su bili dio predstave kažu da je za njih to novo iskustvo, ali i čast.

Glumačka trupa NUBL-a je tom predstavom pozvana na festival amaterskog teatra u Študgardu. Banjalučani koji su odgledali projekat Ljilane Čekić, osjenili su desetkom.

Share Button