U organizaciji Nezavsinog univerziteta Banjaluka, otvorena je izložba 47 umjetničkih radova nastalih na trećem sazivu međunarodne likovne kolonije “Šibovi 2019” u izložbenom prostoru “Kamena kuća”, tvrđava Kastel, Banjaluka.

„Kao rektor Nezavinog univerziteta, vodiću kolektiv u kom će svaki studnet dobiti šansu, ali, diplomiraće oni koji žele da uče i oni koji znaju“, rako je profesor Zoran Kalinić otvarajući izložbu, i istakao da je ukazano povjerenje mlađim kadrovima i poštovanje starijim kolegama.

„Želim da u budućnosti uvažavamo jedni druge, da slušamo i čujemo jedni druge i da svaki pripadnik  Nezavinsog  univerziteta bude ponosan što je dio našeg tima, bilo da je nastavnik, student ili zaposleni u studentaskoj službi“, zaključio je rektor Kalinić.

Posjetioci će moći da uživaju u djelima nastalim na ovogodišnjoj koloniji koja nije bila tematski uslovljena, a za rezultat ima kompleksan spoj likovnih jezika i poetika. Umjetnički radovi variraju od lirskog i suptilnog izražaja, preko minimalističkog pristupa obogaćenog teksturom, pa sve do žestokog crteža ili potpuno ekspresivnog pristupa apstrakciji, koji za početnu tačku imaju individualnost svakog autora. Grupa autora, okupljenih na likovnoj koloniji „Šibovi 2019“, idealan je spoj mladosti i iskustva, te kao takav, izvanredan podsticaj za transfer različite stvaralačke energije. Na izložbi je promovisana knjiga Sretka Divljan „Likovno-emocionalna inteligencija“.

Share Button