Na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka, Fakultet za ekologiju je organizovao ekološku radionicu za najmlađe. Na radionici je 40 mališana imalo priliku da se na kreativan način edukuju o očuvanju životne sredine i tako obilježe Dan planete Zemlje. Koristimo priliku da se zahvalimo vrtiću “Zvjezdica” na ukazanom povjerenju.

Pored aktivnosti koje su bile vezane za reciklažu i kreiranje figurica životinja od otpadnog materijala, djeca su se zabavili i na improvizovanom poligonu uz igrice koje su osmišljene tako da su rekviziti bili predmeti svrstani u kategoriju otpada.

Studenti Pedagoškog fakulteta su sa studentima Fakulteta za ekologiju, bili animatori na sportskom poligonu ali i poćnici prilikom izrade figurica od otpada. Studenti Fakulteta lijepih umjetnosti su otpadni material iskoristili za kreiranje mozaika grba grada Banja Luka i obilježja Nezavisnog univerziteta.

Dekan Fakulteta za ekologiju, prof. dr Slobodanka Pavlović, idejni tvorac „otpadnih zanimacija“ je najavila, jednu od sledećih aktivnosti, nagradni konkurs “OTPADOM UKRASI, PLANETU SPASI”, koji će se po četvrti put održati u saradnji sa udruženjem EKOSFERA a uz podršku Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Djelić atmosfere možete da vidite u kratkom videu koji smo pripremili.