RUKOVOĐENJE/ BEZBЈEDNOST / OBUKA

Preko 15 godina iskustva u rukovođenju sa dokazanim uspjehom u postizanju zadatih ciljeva i zadataka u konfliktnim zemljama Bliskog istoka. Posjedujem odlične komunikacijske i prezentacijske vještine u usmenoj i pismenoj formi, postižem vrhunske rezultate u najkraćem mogućem roku. Imam karijeru sa velikim iskustvom u planiranju, obučavanju zaposlenih i analizi terenskih podataka u svrhu upravljanja ljudstvom i projektima. Visok nivo stručnog znanja u oblastima borbe protiv terorizma.

PROFESIONALNO ISKUSTVO

IRAK
Instruktor za antiterorističku i specijalističku obuku (2018 – trenutno)
Razvoj i implementiranje programa antiterorističke obuke svih zaposlenih u kompaniji u skladu saIračkim zakonima. Obuka klijenata za rad i preživljavanje u ratnim i kofliktinim zonama.
BOSNA I HERCEGOVINA
Direktor Štamparije, Banjaluka (2017 – 2018)
Unapređenje sistema rada i organizacija poslovanja štamparije u Banjaluci. Planiranje poslovne I marketing strategije i realizacija planova. Unapređenje poslovanja sa kupcima i komuniciranje sa strateškim partnerima (kupcima i dobavljačima). Pripremanje planova i izvještaja na sedmičnom, mjesečnom i godišnjem nivou. Obuka zaposlenih. Aktivno učešće na seminarima i marketing radionicama.
SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE
Menadžer odjela za renoviranje, Dallas (2015 – 2017)
Odgovoran za planiranje i raspoređivanje multimilionskog budžeta, finansije i kontrolu projekata, pružanje tehničke podrške i strogo poštivanje kvaliteta i sigurnosnih standarda. Praćenje projekta izgradnje i renoviranja objekata od početka do kraja. Dnevni obilasci gradilišta i terena, podnošenje zahtijeva za građevinske dozvole. Edukacija zaposlenih na svim nivoima kompanije, kako na terenu tako i sa podizvođačima, partnerima i klijentima.
AVGANISTAN
Vođa tima – Rukovodilac obezbjeđenja, Kabul (2004 – 2015)
Vođa tima za pružanje oružane pratnje i zaštite u sklopu programa obuke. Obuka članova tima koji su zaposleni u avganistanskim snagama bezbjednosti i dodijeljeni kompaniji od strane Ministarstva unutrašnjih poslova. Organizacija, planiranje, raspored zadataka. Saradnja sa lokalnom policijom i NATO snagama. Analiza terorističkih prijetnji, prikupljanje informacija sa terena i distribucija svim relevantnim sigurnosnim strukturama. Savjetovanje klijenata, oko rizika, incidenata, potencijalnih prijetnji. Praćenje implementacije, predlaganje mjera za poboljšanje, proučavanje i analiziranje
upravljanja operativnim centrima i kriznim situacijama na terenu. Praćenje dnevnog kretanja svih klijenata i zaposlenih. Kreiranje, planiranje, upozorenja i savjeti klijentima o terorističkim prijetnjama. Pravovremeno obaveštavanje o rizicima i incidentima na terenu. Rukovođenje jedinicom za podršku u slučaju incidenata i kriznih situacija. Prikupljanje informacija iz svih relevantih izvora, uključujući prijem i razmjenu putem vladinih službi i NATO snaga. Izrada mjesečnih izvještaja o radu i dostavljanje menadžmentu kompanije. Svakodnevna specijalistička obuka odobrena i dodijeljena od strane Ministarstva unutrašnjih poslova: borba protiv terorizma, specijalističke obuke: uključujući rukovanje oružjem, pratnju i zaštitu VIP ličnosti, prikupljanje i analizu podataka sa terena, osmatranje, izviđanje, otkrivanje improvizovanih mina-eksploziva, prvu pomoć itd. Održavanje prezentacija i brifinga za najviše rukovodstvo firme i klijente. Radio kao vođa tima i uspješno završio brojne regionalne misiješirom Afganistana bez ljudskih i materijalnio tehničkih gubitaka. Rukovođenje sa 120 pripadnika snaga sigurnosti koji pružaju zaštitu međunarodnom osoblju u okviru programa za uklanjanje i uništavanje mina i eksploziva i municije širom Afganistana. Rad na razvijanju odgovarajućih operativnih procedura kako bi se osiguralo da se sve operacije bezbjednosnih snaga obavljaju u skladu sa ugovorom i zakonima. Odgovoran za prijem zaposlenih u tim za bezbjednost, obuku i stavljanje u NATO bazu podataka. Praćenje i upravljanje svim aktivnostima vezanim za funkcionisanje helikopterske službe, uključujući satelitsko praćenje i izradu planova za letenje. Nabavka opreme potrebne za uspostavljanje operacija i rada helikopterske službe. Obuka osoblja NATO-a i procedura kompanije. Pristup strogo povjerljivim informacijama kako bi informisao helikopterski tim o potencijalnim prijetnjama za letenje izvan sigurnih zona. Rukovodilac tima za pružanje oružane pratnje i zaštite direktoru Međunarodnog biroa za narkotike i programa za sprovođenje zakona. Odgovoran za budžet tima, dnevnice, plaćanje računa i nabavku opreme. Nadzor i vršenje taktičke obuke, rukovanje oružjem, borba protiv terorizma i izviđanje na terenu. Procjena opasnosti od rizika, implementacija sigurnosnih procedura, planiranje i koordinacija sa svim bezbjednosnim, policijskim i NATO strukturama. Organizacija, planiranje, raspored članova tima, odgovornost za radiokomunikacijske sisteme, vozila i oružje.
BOSNA I HERCEGOVINA
Radnik obezbjeđenja u Američkoj ambasadi, Banjaluka (1998 – 2004)
Prevodilac u SFOR-u, Banjaluka (1997 – 1998)

OBRAZOVANJE / DRUGE INFORMACIJE
Datum i godina rođenja: 23.06.1976
Oženjen, otac troje djece
Aktivno znanje engleskog jezika
Diplomirani pravnik

Završen Master na NUBL-u iz oblasti menadžmenta i marketinga – Mart 2019


NUBL