Studenti/ce prve godine SESR, u periodu od 23-25.4.2018.  posjetili  ŠOSO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, u ustanovi koja je prepoznata u širem okruženju kao primjer savremenog rada sa osobama sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Predstavlјen je sistem i način funkcionisanja ove prestižne ustanove, koja pruža usluge stručnog rada i tzv. redovnim/tipičnim školama, u koje su uklјučena djeca i mladi sa teškoćama i smetnjama u razvoju.

Boravak  u Edukativnom i radnom centru na Čeneju, ostaće u sjećanju kao lijepo druženje sa korisnicima i zajednička akcija sađenja cvijeća, te spavanje na salašu, gdje su nas ptice budile svojim pojem.

Obilazak osnovne i srednje škole, brojnih radionica u kojima se izrađuju predmeti, koji se mogu naći/kupiti na dva prodajna centra u Novom Sadu, obilazak i druženje sa korisnicima Dnevnog boravka za osobe sa autizmom, posebno je iskustvo. Mladi sa kombinovanim i motoričkim smetnjama imaju mogućnost da koriste najsavremeniju asistivnu tehnologiju, po čemu  ŠOSO „Milan Petrović“  prednjači u širem okruženju.

Novina, u odnosu na prethodnu posjetu naših studenata (2016), je upoznavanje sa uslugom stanovanje uz podršku, te smo boravili u objektima na Tatarskom brdu, gdje su zadovolјeni svi najviši standardi usluge.

Manastir Hopovo je destinacija koju je poželјno posjetiti, kada to okolnosti dozvolјaaju, što je i učinjeno, na zadovolјstvo svih.

 

NUBL

Leave a Comment