U Nacionalnom parku Kozara u subotu 22.04.2017. godine u povodu obilježavanja Dana planete Zemlje, dodijeljene su nagrade „BIH GREEN AWARDS“ 2017. Manifestaciju su, pored ostalih, organizovali Nacionalni park “Kozara” i Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla.

U kategoriji građanke i građani preko 30 godina starosti ovu prestižnu nagradu dobila je doc. Dr Slobodanka Pavlović iz Banja Luke.

Slobodanka je doktor nauka u oblasti zaštite životne sredine i nesebično prenosi svoje znanje studentima na fakultetu. Dekan je Fakulteta za ekologiju Nezavisnog univerziteta Banja Luka.

Osmislila je, organizovala i sprovodi višegodišnje akcije „Otpadom ukrasi, planetu spasi“ koja je usmjerena na edukaciju djece, roditelja, školskog osoblja i svih zainteresovanih o važnosti zaštite životne sredine. Sarađuje sa brojnim nevladinim ali i vladinim organizacijama u realizaciji brojnih projekata. Član je i svjetske asocijacije za upravljanje otpadom (ISWA) i jedina sa ovih naših prostora član svjetske radne grupe za upravljanje medicinskim otpadom.

NUBL

Leave a Comment