Posjeta Beograd 2010

Studenti Ekološkog fakulteta Nezavisnog univerziteta u Banja Luci, posetili su 21. maja u okviru studijske posjete, obrazovni poligon Futura i Specijalni rezervat prirode „Zasavica“.
Studenti su tokom obilaska dobili informacije o zasadima i naučno istraživačkim projektima, kao i o budućem razvoju poligona. Studenti su u prijepodnevnim časovima obavili terensku nastavu , a potom je Slobodan Simić, upravnik SRP Zasavice izvršio prezentaciju ovog prirodnog dobra. Nakon vožnje brodom u djelu koji je dozvoljen za turiste, i nakon izuzetnog pogleda sa vizitor centra, uslijedio je ručak. Studijska posjeta je dalje nastavljena obilaskom termalne bušotine u Bogatiću, gde su studenti imali priliku da se okupaju u slobodnom toku ove buštotine.
U nedelju 22.05. Fakultet za primenjenu ekologiju „FUTURA“ obilježio je dan Fakulteta . U ekološkoj učionici na Velikom Ratnom studenti, osoblje i prijatelji fakulteta su se okupili kako bi zajednički prošli kroz retrospektivu još jedne uspješne godine „FUTURE“. Profesor dr Jordan Aleksić je otvorio „Zeleni čas“ predstavljajući sve projekte koje je fakultet pokrenuo, realizovao i planirao u predhodnoj godini, ali isto tako i podijelio nove vizije za narednu godinu. Nakon predavanja i prezentacije ove ekološke oaze u srcu Beograda, studenti su obišli kanal Galijaš i VRO.